Skip to content

V75

V75

Spelformen V75 har sitt ursprung i den klassiska travsporten V65 som blev en populär spelform bland traventusiaster på 1970-talet. Alla travlopp i Sverige anordnas av ATG som ägs av svensk travsport och svensk galopp. I verksamheten ingår V64, V65 och just V75 som kördes första gången 30 oktober 1993 på Jägersro i Malmö. Många kanske inte känner till just den här typen av spel på hästar och därför kan den här artikeln vara till hjälp!

Så spelar du på V75

Spelkupongen som används vid spel kostar per rad – du satsar med andra ord på rader. Det innebär att du satsar på en vinnarhäst i alla sju lopp som ingår i den helgens spel. spela-pa-travDet är alltid loppen från den högre divisionen som är med. Det är alltså de bästa tränarna, hästarna och kuskarna i landet som tävlar. Du kan satsa på mer än en häst i varje lopp och streckar du flera hästar i raden har du skapat ett systemtips. När en häst uteblir från start på grund av skada eller sjukdom, får du som spelare välja ut två reserver. Detta gör du i förväg för att inte gå lottlös ur spelet. Varje lördag lämnas upp till en miljon kuponger in hos ombud, vilket gör V75 till den största svenska spelet. Den högsta vinsten på över 67 miljoner kronor delades ut i februari 2010 från tävlingar på Axevalla i Västergötland.


Här körs V75

Detta travspel körs på de svenska banorna Solvalla, Axevalla, Jägersro, Åby och Bergsåker. Loppen äger alltid rum på lördagar eller på söndagar och när speciella helger infaller. De största loppet är Elitloppet som körs på Mors dag 28 Maj. Här tävlar världens bästa hästar och 16 hästar bjuds in varje år för att tävla i två försökslopp. De fyra främsta går vidare och har chans att vinna i den prestigefyllda finalen.