Skip to content

Så funkar det med betting på trav

Trav odds och V75, är för många bekant som travets ”stryktips”. Denna spelform startade 1993 gäller fortfarande som den mest populära. Men inom trav och galopp finns ett flertal mer möjligheter att spela. Den första kupongen över fler än ett lopp tillkom 1959 och då var det V5 som står för vinnare fem, det gällde att pricka in fem vinnande hästar. Skillnaden mot denna och de andra V-kupongerna som V64, V65 och V86 är att man här kan vinna trots att man inte har alla hästar rätt. I V75 kan man således få utdelning på både 5 och 6 rätt, men den stora vinstsumman kapar den eller de hem som har 7 rätt. Trav och galopp har folk spelat på sedan förra sekelskiftet och fortfarande är vinnare eller plats vanliga spelformer. Man kan satsa på vinnare i ett enda lopp eller på att en specifik häst skall komma sämst trea.

V står för vinnare – mer om trav odds

trav-casinoÄven kupongspel som V3 och V4 har inrättats och bedrivs parallellt med V5 och de andra. Skillnaden är att V5 kan man spela på varje bana, alla de kvällar som travet körs där. V3 är dock lite speciell. Där köper man ”andelar” för 10 kr styck till lopp 1. Vinnande andelar i lopp 1 byter man sedan ut mot andelar i lopp 2 och sedan vidare till lopp 3. V64 är möjlig att spela 5 dagar per vecka och då inte de dagar som V75 körs. V65 anordnas lördagar och V86 på onsdagar.

Spela trav odds på lunchen

Men inte nog med alla V-spel, dagligen kan man spela på LunchDubbel och DagensDubbel. Här är det två valda lopp som även ingår i antingen V75, V86 eller V64. Man skall ta ut två vinnare i dessa lopp och man kan spela på flera hästar i varje lopp. För galopp har man Komb och Trio. I Komben gäller det att pricka in ettan och tvåan i rätt ordningsföljd. För Trio är det amma sak med tre hästar.

 

Fasta trav odds

Vad det gäller alla spelformer inom ATG, Aktiebolaget Trav & Galopp så gäller det att vinnarna delar på en viss procentsumma av gjorda insatser. För att ta V75 som exempel så får de olika vinstgrupperna 7, 6 och 5 rätt pengar ur prispotten som är cirka 70 % av totalt gjorda insatser. Samma sak gäller för vinnare och plats. Här kan man välja att istället spela hos en bookmaker på nätet där man i förväg får ett givet odds för en specifik häst. Inom ATG avgörs detta inte förrän efter loppet. Det finns idag ett flertal svenska spelsajter med sportsbook som har trav och galopp på programmet. Exempelvis Betsson, bet365, Expekt, Leo Vegas och Unibet. På de flesta av dessa bookmakers kan man spela både vinnare och även plats, det vill säga att vald häst kommer sämst trea.