Skip to content

Populära Travlopp

Travlopp är en passion och glädje för många, och det finns ingen brist på utmärkta tävlingar att följa och delta i. Vi tittar här på några av de mest populära och största travloppen i världen, inklusive Elitloppet och Prix d’Amérique, samt belyser de unika skillnaderna mellan dessa travlopp.

Största Travloppen i Världen

När det gäller största travloppen i världen, finns det några namn som alltid kommer upp. Dessa lopp bjuder på spännande action, passionerade deltagare och en atmosfär som få andra sportevenemang kan matcha.

Elitloppet

Elitloppet, arrangerat på Solvalla travbana i Stockholm, är utan tvekan ett av världens mest prestigefyllda travlopp. Sedan dess start år 1952 har det lockat de allra bästa hästarna från hela världen. Med en prispott som ofta överstiger flera miljoner kronor, står det klart att detta är ett lopp som lockar stora namn och spännande talanger. Dessutom erbjuder Elitloppet en oförglömlig atmosfär, med travsportfans från hela världen som samlas för att uppleva denna hästkapplöpningsfest.

Prix d’Amérique

Prix d’Amérique, som hålls på Vincennes-banan i Paris, är ett annat av de största travloppen i världen. Sedan dess debut år 1920 har Prix d’Amérique blivit känt som ett av de mest krävande och prestigefyllda loppen i travvärlden. Loppet bjuder på en unik utmaning, med en distans på 2 700 meter och några av de bästa hästarna i världen. Detta gör Prix d’Amérique till ett absolut måste för alla travsportfans.

Skillnader mellan Travloppen

Även om alla travlopp innebär en mix av snabbhet, styrka och taktisk skicklighet, finns det vissa skillnader som gör varje lopp unikt.

Elitloppet, till exempel, består av två kvalificeringsheat och en final samma dag, vilket kräver enastående uthållighet från deltagande hästar. Å andra sidan, är Prix d’Amérique känt för sin långa distans och stora prispott, vilket lockar en något annan typ av deltagare och strategier.

Vilka travlopp ska man besöka?

Förutom Elitloppet och Prix d’Amérique finns det flera andra travlopp som är värda ett besök. Hambletonian i USA, Gran Premio Lotteria i Italien och Kriteriet i Sverige är alla kända för sin spännande action och fantastiska atmosfär. Att uppleva ett travlopp live är en upplevelse som ingen traventusiast bör missa.

Betting är en stor del av upplevelsen

Det finns få saker som är lika spännande som att lägga ett bet på ett travlopp. Betting är en stor del av travsporten, och det erbjuder både en extra dos av spänning och en möjlighet att tjäna pengar på dina kunskaper och intuition. Oavsett om du är en erfaren spelare eller bara vill prova på, finns det många sätt att engagera sig i betting runt travlopp.

Med detta i åtanke, hoppas vi att du har fått en bra överblick över några av de mest populära travloppen. Vare sig du är en inbiten traventusiast eller bara nyfiken på sporten, finns det ingen tvekan om att dessa lopp erbjuder en spännande och engagerande upplevelse.